Workshop 5 februari 2014 : Dotpainting

Dotpainting (schilderen in stippen) is de traditionele teken- en schildertechniek van de Australische Aboriginals.  Met acrylverf door middel van een stokje of penseel wordt deze techniek toegepast op o.a. doek, stenen, kadertjes, muren, houten voorwerpen, enz... Zo wordt met behulp van eenvoudige symbolen een verhaal uitgebeeld.

We gaan eerst aan de slag op een klein oefenobject, daarna kan je je creativiteit botvieren op een eigen houten voorwerp naar keuze.
Praktisch

Locatie: Zaal boven Bibliotheek, Heuvelstraat 111-117, 2620 Hemiksem

Tijdstip: 5 februari 2014 - 19u30 – 22u

Deelnameprijs: € 10 / € 8 (inwoners Schelle/Hemiksem)  + 5 euro voor materiaal

Mee te brengen door de deelnemers:  een eigen (houten) voorwerp om te ‘bedotten’, vb houten schaal, kader, kandelaar, canvas,…   Geverniste voorwerpen moeten wel op voorhand behandeld* worden. Vind je geen voorwerp, dan kan je tijdens de workshop bij de lesgeefster een voorwerp aankopen.
     
Inschrijven & betalen op voorhand via:
cultuurdienst: Gemeentehuis Schelle, Fabiolalaan 55, Schelle | 03 871 98 24 | cultuur@ivebic.be
OF
bibliotheek: Heuvelstraat 111-117, Hemiksem | 03 288 27 40 | bibliotheekbalie@ivebic.be

* Je doet warm water (niet heet) in een emmer waarbij je de soda kristallen voegt. In die oplossing dompel je het voorwerp onder en laat je het minstens 15min weken. Daarna met een schuursponsje de resterende vernis van het voorwerp halen. Na het afschuren moet je het voorwerp afspoelen met helder water. Goed laten drogen en het voorwerp is klaar voor bewerking...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten